Hinduizm ile ilgili bilgileriniz nelerdir

Hinduizm ile ilgili bilgileriniz nelerdir
Hinduizm ile ilgili bilgileriniz nelerdir, Hinduizm nedir, Hindu ne demek, Hinduizm hakkında bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hinduizm çok kapsamlı ve geniş bir dindir. En üstte bulunan Realite’ye tapar ve bütün insanların er geç gerçeği fark edeceğini belirtir. Ebedi bir cehennem ve lanetlenme diye bir şey yoktur. Tek tanrıcılıktan tanrıya inanan düalizme kadar bütün ruhsal yolları kabul eder. Her varlık kendi yolunu seçmekte özgürdür; bunu ister duayla, ister inzivayla, ister meditasyonla yapar, isterse fedakârca davranışlarla. Tapınaklarda tapınmaya, kutsal metinlere ve guru disiplini geleneğine önem verir.

Hindistan'da yaşayan halkın inancı olan Hinduizm dininin oldukça geniş kapsamlı bir inanç ile yaşam felsefesi bulunur. Günümüzde bu dine inanan kişi sayısı yaklaşık 900 milyon olarak bilinir. Bu yönü ile Hristiyanlık ve İslam dininden sonra Hinduizm dünyanın üçüncü büyük dinidir.

Hinduizm dinine inanların neredeyse çoğunluğu Hindistan ve çevresinde yaşamaktadır. Hinduizm tek tanrılı bir din değildir. Bu din içinde Budizm ve Zen Budizminden esintiler vardır. Hinduizm dininin en eski metinlerine de Vedalar denilir.

Hindu ne demek

Kökeni Hindistan'a dayanan Hinduizm dinine inanan kişilere Hindu denilmektedir. Bu dine mensup Hindu'lar inanç ve yaşam tarzlarını dinin getirilerine göre belirlerler. Hinduların inandığı iki ayrı temel inanış vardır. Bunlardan ilki ruhun bir bedenden çıkıp başka bir bedene geçebileceği inancıdır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.