Hint ve Çin dinlerindeki tenasüh anlayışı ile İslam dinindeki ahiret inancı arasındaki farkları araştırınız

Hint ve Çin dinlerindeki tenasüh anlayışı ile İslam dinindeki ahiret inancı arasındaki farkları araştırınız
Hint ve Çin dinlerindeki tenasüh anlayışı ile İslam dinindeki ahiret inancı arasındaki farkları araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hint ve Çin dinlerindeki tenasüh anlayışı ile İslam dinindeki ahiret inancı arasındaki farkları araştırınız

Ödev cevabı kısaca : Hint ve Çin dinlerindeki tenasüh (reenkarnasyon) inancı, bireyin ölümden sonra ruhunun yeni bir bedene geçerek sürekli olarak doğuş ve ölüm döngüsünde yeniden varoluşunu sürdürdüğünü öngörür. İslam dininde ise ahiret inancı hâkimdir. İslam’a göre, ölümden sonra ruh Allah’a döner ve kıyamet gününde bedenleriyle bir araya gelir. Ahiret, cennet ve cehennem gibi ebedi hayat mekanlarını içerir. Bu açıdan, tenasüh inancında sürekli yeniden doğuş ve ölüm döngüsüne karşılık İslam’da tek bir hayat ve ahiret inancı bulunur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.