Hipokratın bilimsel tıbbın kurucusu olarak kabul edilmesinin nedenleri

Hipokratın bilimsel tıbbın kurucusu olarak kabul edilmesinin nedenleri
Hipokratın bilimsel tıbbın kurucusu olarak kabul edilmesinin nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü yazmış olduğu yapıtta; batıl inançlar, büyülü şifa yöntemleri reddederek bir bilim dalı olan tıbbın temel ilkeleri öğretilmesini savunmuştur.

Hipokrat (MÖ 460-337) da bu uygarlığın sınırları içinde doğdu. Hipokrat, hastalıkların doğaüstü güçlerin kötülüklerinden değil fiziki nedenlerden kaynaklandığını ileri sürerek tıp tarihinde yeni bir dönemin kapısını açması.
Hipokrat, İstanköy Adası'nda kurduğu tıp okulunda öğrencilerine hasta başında klinik dersler vererek muayene, belirtileri gözleme ve tanı koyma yöntemlerini geliştirmesi.
Onun öğrencileri hekimlik mesleğine adım atarken bütün hastalara yardım edeceklerine, kimseye öldürücü ilaç vermeyeceklerine ve hastaların sırlarını saklayacaklarına dair yemin ettiler. 

Bu yüzden Hipokrat bilimsel tıbbın kurucusu olarak kabul edildi.

144
231
231
103
1121
231
192
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.