Hıristiyanlık hakkında neler biliyorsunuz

Hıristiyanlık hakkında neler biliyorsunuz
Hristiyanlık hakkında neler biliyorsunuz, Hıristiyanlık hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hristiyanlık tek tanrılı ve evrensel bir dindir. İsa’nın öğretisiyle kuruldu, bu inanca sahip kişilere Hristiyan denir. Hristiyanlar Mesih İsa’nın mesajına İncil (Müjde) diyorlar, bunlar Onun hakkında yazılmış ilk metinlerdir.

Binlerce mezhebi olan Hristiyanlığın başlıca mezhepleri (kiliseleri), Roma Katolik Kilisesi, Ortodoks Kilisesi, ve çeşitli Protestan Kiliseleridir.

1054 teki bölünmeyle Ortodoks Kilisesiyle, Roma Katolik Kilisesi bölündü. Protestan Kilisesi ise, Martin Luter’in XVI. Yüzyılda, Katolik Kilisesi içersinde reform yapmak istemesiyle doğdu.

Hristiyanlar, İsa’yı, İbrani geleneğin beklediği Mesih olarak tanır ve insan olmuş Tanrı olarak bilir. Hristiyan din bilimi, Konsillerin yaptığı ilk iman bildirimleriyle doğdu, örneğin İznik-Kostantinopolis deki Konsil’de ilan edilen Büyük İman Duası gibi.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.