His eş anlamlısı nedir

His eş anlamlısı nedir
His kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı nedir, his nedir, his TDK anlamı nedir, his kelimesi ile ilgili örnek cümleleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Bir olay, kimse ya da nesnenin, insanın iç dünyasında oluşturduğu uyandırdığı etki, tepki, yankı, izlenim anlamlarına gelen bir kelime olarak kullanılmaktadır. Duygu, his kelimeleri aynı anlama gelmektedir.

His kelimesinin eş anlamlısı nedir

His kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı: Duygu, Duyu, Kalp, Sezgi, Sezme

His sözcüğü her alanda ve herkes tarafından kullanılan bir terimdir. Bu kelimenin eş anlamlısı olan sözcükler ise sezgi ve duygu sözcükleri olarak ifade ediliyor. His kelimesinin eş anlamlısı olan sözcükler de her alanda rahatlıkla kullanılabilir durumda.

His TDK anlamı nedir

Arapça ḥiss
1. isim Duygu. "Sevgiyi tanımayanlar ayrılığın acısını da bilmezler, özlemezler ve gurbet hissi duymazlar." - Mehmet Kaplan
2.
isim Duyu.
3. isim Sezgi, sezme.

His kelimesi ile ilgili örnek cümleler

  • Hislerim beni asla yanıltmaz ve bu olayda da öyle oldu.
  • Bazı insanların hisleri gerçekten çok kuvvetli oluyor.
  • Bugün kendimi çok kötü hissettiğim için çalışamadım.

Etiketler :
0
0
1
1
2
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.