Hitit İmparatorluğu ile Mısır Krallığı'nı siyasi gücün meşruiyet kaynakları

Hitit İmparatorluğu ile Mısır Krallığı'nı siyasi gücün meşruiyet kaynakları
Hitit İmparatorluğu ile Mısır Krallığı'nı siyasi gücün meşruiyet kaynakları bakımından karşılaştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

 İkisinde de siyasi güç Tanrı tarafından Tanrının oğlu kabul edilen Kral’a verilmiştir. Bu da onlara çok büyük yetkiler verilmesini sağlamıştır.

Hitit İmparatorluğu siyasi gücün meşruiyet kaynağı tanrılar idi devlet işlerinde son sözü söyleme yetkisinin tanrı tarafından krala verildiği kabul edilirdi. Hitit kralı tanrı adına devleti yönetir, orduya başkomutanlık yapar, kanunları koyar ve baş yargıç olarak bu kanunları uygulardı.

Mısır Krallığında Dinin yönetim üzerindeki etkisi İlk Çağ’ın en önemli medeniyetlerinden birine ev sahipliği yapan Mısır’da daha fazlaydı. Mısırlılar firavunlarını yeryüzünde insanların arasında yaşayan bir tanrı olarak görür ve onun adına tapınaklar yaparlardı. Bütün Mısır ülkesi firavunun malı sayılırdı. Firavun devletini hiçbir sınırlamaya tabi olmaksızın istediği gibi yönetirdi.

1266
396
757
271
761
757
1461
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.