Hizmet sektörü nedir, hangi meslekler hizmet sektörüne girer

Hizmet sektörü nedir, hangi meslekler hizmet sektörüne girer
Hizmet sektörü nedir, hangi meslekler hizmet sektörüne girer konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hizmet sektörü nedir, hangi meslekler hizmet sektörüne girer

Ödev cevabı kısaca : Hizmet sektörü, ekonominin mal üretimi yerine tüketici veya işletmelere çeşitli hizmetler sunan bir sektördür. Bu sektöre giren meslekler, eğitim, sağlık, turizm, finans, danışmanlık, eğlence, bilişim, taşımacılık, perakende ve daha birçok alanda bulunur. Hizmet sektörü ekonomik büyüme, iş yaratma ve yaşam kalitesini artırma açısından önemlidir.

Maddi olamayan ürünlerin ve hizmetlerin sunulması ile gelir elde eden şirketlerin oluşturmuş oldukları endüstri alanı hizmet sektörü olarak tanımlanmıştır. Hizmet sektörüne bunun yanı sıra “üçüncül endüstriyel sektör” denilir. Tüm dünyada son 20 sene de hizmet sektörü büyük oranda büyümüştür.

Hangi meslekler hizmet sektörüne girer
Hizmet sektörünün içine çok sayıda meslek grubu girmektedir. Vatandaşlara hizmet sağlayan her meslek grubu hizmet sektörü kategorisinde yer alır. Müdürler, bakanlıkta çalışan memurlar, nüfus müdürlüğünde çalışan memurlar, çöpçü, doktor, öğretmen, asker, hakim, savcı, polis, psikolog, sosyolog, hemşire gibi birçok meslek hizmet sektörüne girer.

2
4
4
1
12
4
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.