Hoffman voltametresi ile su elektroliz edildiğinde anot ve katotta toplam 240 cm3 gaz toplanmaktadır

Hoffman voltametresi ile su elektroliz edildiğinde anot ve katotta toplam 240 cm3 gaz toplanmaktadır
Hoffman voltametresi ile su elektroliz edildiğinde anot ve katotta toplam 240 cm3 gaz toplanmaktadır. Buna göre anot ve katotta toplanan gazları ve bu gazların hacimlerini bulunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hoffman voltametresi ile su elektroliz edildiğinde anot ve katotta toplam 240 cm3 gaz toplanmaktadır. Buna göre anot ve katotta toplanan gazları ve bu gazların hacimlerini bulunuz

Ödev cevabı kısaca : Su elektrolizi sırasında, her iki gazın hacimlerinin oranı, suyun kimyasal formülüne (H2O) göre 2:1'dir. Yani her 2H2 gazı molekülü için 1 O2 gazı molekülü üretilir.
Verilen bilgilere göre, katotta toplanan hidrojen gazı (H2) hacmi, anotta toplanan oksijen gazı (O2) hacminin 2 katıdır. Yani H2 gazı hacmi 2 * 80 cm3 = 160 cm3 ve O2 gazı hacmi 80 cm3'tür.

63
1
0
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.