Homojen karışımların özellikleri nelerdir

Homojen karışımların özellikleri nelerdir
Homojen karışımların özellikleri nelerdir, homojen karışım nedir, özellikleri nelerdir, homojen karışım örnekleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Homojen karışım nedir

2 veya daha fazla sayıda madden oluşmasına rağmen, dışarıdan bakıldığında tek bir madde gibi görünen karışımlara homojen karışım denir.

Homojen karışımların özellikleri nelerdir

Homojen karışımlar hem çeşitli metallerden hem de alaşımlardan oluşabilir. Maddeler karışım esnasında iç içe geçip bir bütün oluşturur. Heterojen karışımlarda ise ''fragmenter'' olarak adlandırılan parçalı bir görünüm vardır.

  • Bekletildiğinde çökelti oluşmaz.
  • Gaz ve sulu çözeltileri süzgeç kâğıdından geçer.
  • Gaz ve sulu çözeltileri genellikle saydamdır.
  • Katı, sıvı ve gaz hâlde olabilir.

Homojen karışımlar çözelti olarak adlandırılır. Günlük hayatta tuzlu
su, süzülmüş çay, şerbet, kolonya, hava, bronz (tunç)
çözeltiye örnek olarak verilebilir.

Homojen karışım örnekleri nelerdir

Günlük hayatta sıklıkla kullandığımız kolonya, homojen karışımlara örnek olarak gösterilebilir. Bunun dışında serum ile tunç ve gümüş karışımı da homojen bir yapıdadır.

51
227
28
23
136
8
301
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum