Horoz ölür gözü çöplükte kalır atasözünün anlamı

Horoz ölür gözü çöplükte kalır atasözünün anlamı
Horoz ölür gözü çöplükte kalır anlamı nedir, horoz ölür gözü çöplükte kalır ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Horoz ölür gözü çöplükte kalır anlamı şu şekilde :

Yaşanılmış, erişilmiş, alışılmış bir durum veya makam yitirildikten sonra, yine o durum veya makamda gözü kalır insanın. Kişinin bu tutkusu ihtiyarlık, hatta ölüm hâlinde bile devam eder.

Alışılmış ve erişilmez bir makam kaybedildikten sonra, insanın gözü orada kalır. Bu durum gençlik olabilir, sevilen insan olabilir ya da birçok farklı söz konusu olabilir. Aynı zamanda gelecekte planlanan ve tasarlanan tutku ile bağlı olunan değerlerde dile getirilebilir.

İnsan yaşlansa bile, iki özelliği genç kalır: Gelecekte yapmayı tasarladığı şeyler ve tutkuyla bağlı olduğu dünyalık değerler. İnsanın sevdiği şeye karşı olan hırsı ölünceye kadar sürer.

Etiketler :
6
5
220
3
2
5
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.