Hristiyanlar için ülkemizde kutsal kabul edilen mekânlar nerelerdir

Hristiyanlar için ülkemizde kutsal kabul edilen mekânlar nerelerdir
Hristiyanlar için ülkemizde kutsal kabul edilen mekânlar nerelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İzmir’deki ‘Smyrna’, İzmir’deki ‘Efes’, Denizli’deki ‘Laodikya’, İzmir’deki ‘Bergama’, Manisa Salihli’deki ‘Sardes’, Manisa Alaşehir’deki ‘Filedelfiya’ ve Manisa Akhisar’daki ‘Thiatira’ adlı kiliseler, İncil‘de vahiy gönderilen 7 kilise olarak biliniyor.

İznik, Hristiyanlık tarihine yön veren iki önemli konsül M.S. 325 ve 381 tarihlerinde İznik’te toplanmıştır.

Thyateira Yani Manisa Akhisar, Thyateira adı Hristiyanlık döneminde Akhisar’a verilen “Kutsal Kilise” anlamına gelen isimdir. İncil’de “7 Kutsal Kilise”nin en önemlilerinden birinin Akhisar’da olduğu yer almaktadır. Bunun için Akhisar Hristiyanlara göre bir hac merkezidir. “Thyateira” adı İncil’de iki yerde geçmektedir.

Antakya, Hatay, Hristiyanlığın en önemli merkezlerindendir. Hristiyanlık, bu ismi ilk defa burada almıştır. Havarilerin tüm tanıtım seyahatlerinin rotaları burada hazırlanmıştır. St. Pierre’nin Antakya’ya geldiğinde ilk konuşmasını yaptığı St.Pierre Kilisesi ve Manastırı kentten 2 km. uzaklıkta Reyhanlı yolu üzerindedir.

Tarsus, Mersin, St. Paulus’un doğum yeri olması nedeniyle Tarsus, Hristiyanlık’ın önemli kentlerinden biridir. St. Paulus’un öğrencilerinden olan Aya Thekla’nın ıkenion (Konya) ve Pisidya Antiokheiası’nda (Yalvaç) sürdürdüğü Hristiyanlığı yayma çabaları, yörenin diğer önemli dinsel merkezi olan Silifke’de sona ermiştir

2
24
2
1
2
4
81
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.