Hristiyanlığın gelişiminde ve günümüzdeki şeklini almasında Pavlus’un rolü

Hristiyanlığın gelişiminde ve günümüzdeki şeklini almasında Pavlus’un rolü
Hristiyanlığın gelişiminde ve günümüzdeki şeklini almasında Pavlus’un rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hrsitiyanlık, Hz. İsa (a.s.) merkezli bir din olmuş ve onunla ilgili çeşitli yorumlar çerçevesinde ilk çıktığı noktadan çok farklı noktalara evrilmiştir. Bunda, bir Hristiyan azizi olan ve günümüz Hristiyanlığının mimarı kabul edilen Pavlus’un çok önemli rolü olmuştur.

Pavlus, yaklaşık MS 10 yılında Tarsus’ta dünyaya gelmiş bir Yahudi’dir ve Roma vatandaşıdır. Tarsus’ta temel dinî eğitimini aldıktan sonra ailesi tarafından Kudüs’e gönderilmiştir. Burada yüksek din eğitimi almış, sahip olduğu bilgi birikimi ve görüşleriyle Yahudi toplumu içinde önemli konuma yükselmiştir. Önceleri katı bir Hristiyan karşıtı iken Şam’a yaptığı bir yolculuk esnasında dönüşüm geçirmiş ve İsa (a.s.) tarafından, onun mesajını tüm insanlara yaymakla görevlendirildiğini söylemiştir.

2
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.