Hristiyanlıktaki teslis inancı

Hristiyanlıktaki teslis inancı
Hristiyanlıktaki teslis inancı hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teslis veya Üçleme, Hristiyan doktrininde Tanrı'nın Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'tan oluşan üçlü doğası. Hristiyanlıktaki üç ilahî varlığı içeren akideleri tanımlayan bir ifadedir. Hristiyan kaynaklarda sıklıkla "Kutsal Teslis" veya "Kutsal Üçleme" şeklinde kullanılır.

Pavlus’un, Hristiyanlığın değişmez prensipleri olarak ortaya koyduğu öğretiye göre Hristiyanlık bütün insanlığa hitap eden bir dindir. Tanrı’nın oğlu olan İsa (a.s.), insanların asli günahının kefareti olarak çarmıhta can vermiş ve kendini feda etmiştir. Teslisin unsurları olan İsa (a.s.) ve Ruhu’l-Kuds, aynı derecede Tanrı’dır. İsa (a.s.), ölüler arasından dirilerek kalkmış ve semaya çıkarak Baba’nın sağ tarafına oturmuştur.

4
4
2
4
4
4
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.