Hücre bölünmelerinin adı mitoz bölünme ve mayoz bölünme midir yoksa mitoz ve mayoz mudur, nedenini araştırınız

Hücre bölünmelerinin adı mitoz bölünme ve mayoz bölünme midir yoksa mitoz ve mayoz mudur, nedenini araştırınız
Hücre bölünmelerinin adı mitoz bölünme ve mayoz bölünme midir yoksa mitoz ve mayoz mudur, nedenini araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hücre bölünmelerinin adı “mitoz bölünme ve mayoz bölünme” midir yoksa “mitoz ve mayoz” mudur? Nedenini araştırınız

Ödev cevabı kısaca : Hücre bölünmeleri, mitoz ve mayoz bölünme olarak adlandırılır. Mitoz bölünme, somatik hücrelerin bölünmesi için gerçekleşir ve hücre sayısının artmasını, büyümeyi ve onarımı sağlar. Kromozom sayısı sabit kalır. Mayoz bölünme ise üreme hücrelerinin oluştuğu germ hücrelerinde meydana gelir ve kromozom sayısı yarıya düşer, böylece döllenme sırasında tekrar tamamlanır. İki bölünme türü de farklı amaçlar ve hücre tipleri için meydana gelir.

34
1
15
1
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.