Hücre-doku-organ-sistem-organizma ilişkisi

Hücre-doku-organ-sistem-organizma ilişkisi
Hücre-doku-organ-sistem-organizma ilişkisi hakkın da sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Canlının en küçük yapı birimi hücredir. Hücreler bir araya gelerek dokuları, dokular organları, organlar sistemleri, sistemler organizmayı oluşturur.

Pirelerden zürafalara, Karıncalardan fillere, otlardan ağaçlara yeryüzündeki tüm canlılarda yaşamın sürekliliği için gerekli yapılar, hücrelerden oluşmuştur. Hücresel yapıya sahip olma, canlılarla cansızları ayıran en önemli özelliktir. Bütün canlılar canlılık olaylarını yerine getiren, çoğalan, gelişen ve büyüyen hücrelere sahiptir. Canlıyı oluşturan bu hücreler, birlikte, uyum içerisinde çalışır.

Hücre : Canlıların temel yapı ve işlevsel birimi hücredir. Bütün canlılar bir ya da daha fazla hücreden meydana gelmiştir. Kalıtım materyali hücrede bulunur. Modern Hücre Teorisi'ne göre yeni hücreler varolan hücrelerin çoğalması ile oluşur.

Organ : Canlı bir vücuttaki dokuların bir araya gelerek anatomik ve işlevsel bir bütün oluşturduğu, belirli bir görev yapan ve sınırları kesin olarak belirlenmiş vücut bölümüne organ denir.

OrganizmaOrganizma, tek bir bütün oluşturacak şe­kilde çalışan ve birbirleriyle sürekli uyum içinde bulunan parçalardan müteşekkil bir canlı sistem olarak tanımlanabilir.

705
1152
97
12
136
21
232
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.