Hücrelerin özellikleri nelerdir

Hücrelerin özellikleri nelerdir
Hücrelerin özellikleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Denizdeki balık, ormandaki ağaç, çiçekteki arı, kırdaki papatya, bahçedeki kedi, tarladaki domates penceredeki güvercin... Var olan tüm canlıların, canlılık özelliği gösteren en küçük yapı ve görev birimi hücredir. Binaların tuğlalardan oluştuğu gibi canlılar da hücrelerden oluşur. Canlıları oluşturan hücre sayıları birbirinden farklıdır. Bir canlı tek bir hücreden oluşabileceği gibi çok sayıda hücrenin bir araya gelmesiyle de oluşabilir.

Hücrelerin özellikleri şunlardır:

  • Bulunduğu ortamla madde alışverişi yapar.
  • Enerji üretir.
  • Kendisi için gerekli yapısal maddeleri üretir.
  • Büyür, çoğalır ve ölür.

Hücreler, bitki ve hayvan hücresi olmak üzere 2 grupta incelenir. Bitki hücresi genel olarak köşeli, hayvan hücresi ise oval bir şekle sahiptir. Bazı hücreler görevlerine göre biçimsel farklılık gösterir. Her hücre, kendisinden önce gelen hücrenin bölünmesiyle oluşur.

86
65
2
1
1
32
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.