Hucurat suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfadadır

Hucurat suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfadadır
Hucurat suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfadadır, Hucurat suresi kaç sayfa, Hucurat suresinin konusu nedir, Hucurat süresi kaç ayet, Hucurat suresi kaçıncı cüz kaçıncı sayfadadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kur'an-ı Kerimde Hucurat suresi 49. surede ve 26. cüz'dedir. 18 ayet, 340 kelime, 1476 harftir. Hucurat suresi 2,5 sayfadır. Hucurat suresi 26. cüz’de sayfa 514-515 ve 516'da yer almaktadır.

Hucurât sûresi, Tahrîm sûresinden önce ve Mücâdele’den sonra Medine’de, hicretin 9. yılında nâzil olmuştur. Sûrelerin ve âyetlerin gelmesi için mutlaka özel bir sebebin bulunması gerekmemekle beraber bir olay, soru ve beklenti üzerine gelmiş birçok âyet ve sûrenin de bulunduğunu biliyoruz. Bu sûrenin ilk âyetinin, sözde veya davranışta Hz. Peygamber’in önüne geçerek veya onun sözünü keserek edebe aykırı davrananları uyarmak için geldiği nakledilmiştir (Ebû Bekir İbnü’l-Arabî, IV, 1712).

Hucurat suresi konusu nedir

  • Surede, temel olarak Müslümanlara güzel ahlak sahibi olmak öğütlenmiştir.
  • Allah'a (c.c.) ve resulüne karşı riayet edilmesi gereken edep kurallarına değinilmiştir.
  • Müslümanların kendi aralarında ve başkalarıyla ilişkilerinde takınmaları gereken ahlâkî tavırlarından bahsedilmiştir.
  • İhtilâfların nasıl çözüleceği açıklanmıştır.
  • İnsanların kök birliği ve eşitliği etkili bir üslûp içinde ilân edilmiştir.
  • Üstünlüğün fırsat eşitliği içinde yapılacak yarışla elde edileceği vurgulanmıştır.
  • İman ve islâm kavramlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapılmıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.