Hucurât suresinde toplum hayatını düzene koyan birçok ahlaki ilke vardır

Hucurât suresinde toplum hayatını düzene koyan birçok ahlaki ilke vardır
Hucurât suresinde toplum hayatını düzene koyan birçok ahlaki ilke vardır, bu ilkelerin neler olduğunu yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hucurât sûresinin nüzûl sebebi olarak Temîmoğulları kabilesinden bazı kişilerin Medine’ye gelip Hz. Peygamber ile görüşmek isterken ortaya koydukları kaba tavır gösterilir. Rivayete göre Resûl-i Ekrem, mescide bitişik odalardan birinde gündüz vakti istirahat ederken bu bedevîler dışarıdan yüksek sesle, “Hey Muhammed, kalk, biz geldik!” diye bağırıp çağırmışlar, bunun üzerine Resûlullah alelacele giyinip yanlarına çıkmış, onları mescide alarak görüşmeye başlamış, fakat kaba tutumlarından rahatsız olmuştu (Vâhidî, s. 386-387).

  • Yalancının haberine araştırmadan inanmamak.
  • Küfür, yalan ve isyan kötü davranışlardır.
  • İki grup kavga ederse onların aralarını düzeltin.
  • Kimse kimseyle alay etmemeli.

353
42
360
20
29
140
24
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.