Hucurât suresinin 11-12. ayetlerinin meallerini birkaç defa okuyunuz

Hucurât suresinin 11-12. ayetlerinin meallerini birkaç defa okuyunuz
Hucurât suresinin 11-12. ayetlerinin meallerini birkaç defa okuyunuz, yapılan açıklamaları da dikkate alarak ayetlerle ilgili aşağıdaki soruları cevaplandırınız.

Arkadaşlarınızla Hucurât suresinin 11-12. ayetlerinin meallerini birkaç defa okuyunuz. Yapılan açıklamaları da dikkate alarak ayetlerle ilgili aşağıdaki soruları cevaplandırınız.

﴾11﴿ Ey iman edenler! Bir topluluk diğer bir toplulukla alay etmesin; zira onlar kendilerinden daha iyi olabilirler. Kadınlar da başka kadınlarla alay etmesinler; çünkü alay edilenler edenlerden daha iyi olabilirler. Biriniz diğerinizi aşağılamayın, birbirinize kötü ad takmayın. İman ettikten sonra fâsıklıkla anılmak ne kötüdür! Günahlarına tövbe etmeyenler yok mu, işte zalimler onlardır.

﴾12﴿ Ey iman edenler! Zannın çoğundan sakının; çünkü bazı zanlar günahtır. Gizlilikleri araştırmayın, birbirinizin gıybetini yapmayın; herhangi biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? Tabii ki bundan tiksinir! Allah’a itaatsizlikten de sakının. Allah tövbeleri çokça kabul etmektedir, rahmeti sonsuzdur.

Kim, kime söylüyor? Müminlere seslenilmektedir.

Ayetlerin ana konusu nedir?

Kuran’ı Kerim’de 49. sırada yer alan Hucurat suresi 18 ayetten oluşur. Surede bir çok konuda emir ve tavsiyeler verilirken, 11. ve 12. ayetler de, kişilerin başkaları ile olan ilişkilerinde göstermeleri gereken ahlaki tavır konularında tavsiyeler verilmiştir. Bu nedenle meal bakımından Hucurat Suresi 11 ve 12. ayetler biraz daha ön plana çıkmıştır.

Ayetlerde geçen temel kavramlar nelerdir? Dedikodu, gıybet, tevbe, zan etme, iman vs.

Muhataplardan ne yapmaları isteniyor? Dedikodu yapmamaları, gıybet yapmamaları, zan ederken dikkatli olmaları, imanlı olmaları vs.

3
13
2
2
3
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.