Hunlar ve Kök Türkler zamanında yapılan resim sanatında hayvan üslubu öne çıkarken Uygurlarda bitki üslubunun ön plana çıkmasının sebebi ne olabilir

Hunlar ve Kök Türkler zamanında yapılan resim sanatında hayvan üslubu öne çıkarken Uygurlarda bitki üslubunun ön plana çıkmasının sebebi ne olabilir
Hunlar ve Kök Türkler zamanında yapılan resim sanatında hayvan üslubu öne çıkarken Uygurlarda bitki üslubunun ön plana çıkmasının sebebi ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hunlar ve Göktürklerde ana geçim kaynağının hayvancılık, Uygurlarda tarımın geçim kaynağı olması ve hayatları için önemli olduğu için resim sanatında farklı nesnelerin ön plana çıkmasına neden olmuştur.

Konargöçer hayat şartlarına uygun olarak, hayvancılık temel geçim kaynağı olduğu için ilk Türklerin sanat anlayışında hayvan üslubu denilen süsleme sanatı belirgin olarak işlenmiştir.

Türkler konargöçer ve yerleşik düzende yaşayan toplum olarak tarihte yerini almıştır. Hunlar ve Kök Türkler konargöçer bir hayat yaşarken Uygurlar ise yerleşik düzen halinde hayatlarına devam etmişlerdir. Bu da iki farklı toplum düzeninde farklı sanat motiflerinin sanat değeri taşımasına neden olmuştur.

Hunlarda ve Kök Türklerde hayvan ağırlıklı sanat motiflerinin ortaya çıkması toplumda hayvancılık ve avcılık faaliyetlerinin yapılmasıdır. Uygurlarda bitki motiflerinin sanat değeri kazanması da toplumda tarım ve toplayıcılık faaliyetlerinin devam etmesinden ileri gelen bir etki olarak yaşanmıştır.

11
1
1
1
4
5
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.