Hüseyin Atlansoy’un Öyle bir soyutlama içinde olacak ki şiir, sizi dünyadan ya da yaşadığınızdan koparmayacak

Hüseyin Atlansoy’un Öyle bir soyutlama içinde olacak ki şiir, sizi dünyadan ya da yaşadığınızdan koparmayacak
Hüseyin Atlansoy’un Öyle bir soyutlama içinde olacak ki şiir, sizi dünyadan ya da yaşadığınızdan koparmayacak. Başınız göğe değerken ayağınız da yere basacak sözünü sınıfta yorumla konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hüseyin Atlansoy’un “Öyle bir soyutlama içinde olacak ki şiir, sizi dünyadan ya da yaşadığınızdan koparmayacak. Başınız göğe değerken ayağınız da yere basacak.” sözünü sınıfta yorumlayınız

Ödev cevabı kısaca : Hüseyin Atlansoy'un "Öyle bir soyutlama içinde olacak ki şiir, sizi dünyadan ya da yaşadığınızdan koparmayacak. Başınız göğe değerken ayağınız da yere basacak." sözü, şiirin soyutlama yeteneğini vurgulayarak okuyucuyu duygusal ve estetik bir deneyime yönlendirmesi gerektiğini ifade eder. Şiirin, okuyucunun gerçek dünyadan kopmadan, duygu ve düşüncelerini zenginleştiren bir deneyim sunması hedeflenir.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.