Huzurevi ne demektir, huzurevlerinde kimler, niçin kalır

Huzurevi ne demektir, huzurevlerinde kimler, niçin kalır
Huzurevi ne demektir, huzurevlerinde kimler, niçin kalır, insanların, yaşlı anne ve babasını huzurevine göndermesini nasıl değerlendiriyorsunuz, İsrâ suresinin 23 ve 24. ayetlerini de dikkate alarak sınıfınızda tartışınız

Huzurevi ne demektir?
Cevap
: Huzurevi; belli bir yaşın üzerinde hayatını tek başına idame ettirmekte zorlanan yaşlıların 24 saat ve yaşam boyu bakımlarının yapıldığı, sosyal bir yaşam sunan ve bakım merkezidir.

Huzurevlerinde kimler, niçin kalır?
Cevap
: Huzurevinde bakıma muhtaç, yaşamını tek başına sürdüremeyen kişiler kalır.

İnsanların, yaşlı anne ve babasını huzurevine göndermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Cevap
: İnsanların anne ve babasını huzurevine göndermesini doğru bulmuyorum. Nasıl ki biz doğduğumuzda anne ve babamız bize baktıysa onlar yaşlandığında biz de onlara bakmakla hükümlüyüz.

İsrâ suresinin 23 ve 24. ayetlerini de dikkate alarak sınıfınızda tartışınız.
Cevap
: İsra Suresi 23. 24. Ayeti: Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla; Rabbin, sadece kendisine kulluk etmenizi ve ana babanıza iyi davranmanızı emretti. Onlardan biri veya ikisi senin yanında yaşlanırsa onlara öf bile deme! Onları azarlama! İkisine de gönül alıcı güzel sözler söyle. Onlara merhametle ve alçak gönüllülükle kol kanat ger. “Rabbim! Onlar nasıl küçüklükte beni şefkatle eğitip yetiştirdilerse şimdi sen de onlara merhamet göster” diyerek dua et.

21
18
20
18
18
27
69
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.