Huzurlu bir ailede bulunması gereken örnek davranışlar

Huzurlu bir ailede bulunması gereken örnek davranışlar
Huzurlu bir ailede bulunması gereken örnek davranışlar nelerdir?Çevrenizdekilere sorarak defterinize yazınız.

Aile olmak, bireysel sorumlulukların yerine getirilmesiyle gerçekleşen bir kurum olarak toplumun temelini oluşturmaktadır. Aile olmak için bireylerin bir araya gelmesi, ortak duygu, düşünce ve akrabalık ilişkileri üzerinde toplanması gerekir.

Huzurlu bir ailede bulunması gereken örnek davranışlar, dürüst olmak, yalan konuşmamak, büyüklere saygılı olmak, küçüklere sevgili olmak, hoşgörülü olmak, anlayışlı olmak, samimi olmak, merhametli, vicdanlı ve insaflı olmak gibi değerlere sahip olunan davranışlardır. Bu davranışlar sayesinde her birey huzur, barış ortamında özgürce yaşayabilir ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılayarak bireysel sorumluluklarını da yerine getirebilir. Aile olmak çok önemli ve değerlidir.

1486
1485
2602
886
749
849
2462
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
4 Yorum