Hz. Âdem ve eşi hakkında neler biliyorsunuz

Hz. Âdem ve eşi hakkında neler biliyorsunuz
Hz. Âdem ve eşi hakkında neler biliyorsunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hz. Âdem ve eşi hakkında neler biliyorsunuz

Ödev cevabı kısaca : İslâmî kaynaklarda insanlığın atası olması sebebiyle ebü’l-beşer, Kur’ân-ı Kerîm’de (bk. Âl-i İmrân 3/33) Allah’ın seçkin kıldığı kişiler arasında sayılmış olduğundan safiyyullah unvanlarıyla da anılmaktadır.
Yüce Allah, kâinatı ve dünyamızı en güzel şekilde yarattı. Denizler, ırmaklar, çeşit çeşit ağaçlar ve çiçeklerle yeryüzünü güzelleştirdi ve insanların hizmetine sundu. İlk insan olarak Hz. Âdem’i, sonra da onun eşi olan Hz. Havva’yı yarattı. Onların soyundan büyük insanlık ailesi meydana geldi. Hz. Muhammed (s.a.v.), bu konuda “İnsanlar Âdem’in çocuklarıdır, Âdem ise topraktan yaratılmıştır.” (Tirmizî, Menâkıb, 74) buyurarak Hz. Âdem’in insanlığın atası olduğunu ifade etmiştir.

3
220
95
3
1
2
197
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum