Hz. Ali hakkında neler biliyorsunuz

Hz. Ali hakkında neler biliyorsunuz
Hz. Ali hakkında neler biliyorsunuz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hz. Ali hakkında neler biliyorsunuz

Ödev cevabı kısaca : Hz. Ali (r.a.), İslam peygamberi Hz. Muhammed'in (s.a.v.) damadı ve dördüncü halifesi olarak bilinir. Adaleti, cesareti ve dindarlığıyla tanınır.

Hz. Ali 601 tarihinde Mekke'de doğmuştur. Arap yarım adasında asıl adı Ali bin Ebu Talib'tir. Peygamber efendimiz Hz. Muhamed (s.a.v)'in damadıdır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'e ilk iman eden kişiler arasında Hz. Ali (r.a.) yer alır. Hz. Ali (r.a.) Kabe'nin içinde doğduğu kabul edilmektedir. Hz. Ali (r.a.) Mekke'de lakabı "Sultanu-l Evliya" ve "Şah-ı Velayet"tir. Peygamber efendimiz (s.a.v)'i "kerramallah-u veche" olarak kardeşi seçmiştir. "Kerramallah-u Veche" "Allah yeryüzünde seni mükerrer kılsın" demektir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in amcasının oğludur. Babası Ebu Talib efendimizin amcasıdır. Dedesi aynı zamanda efendimizin de dedesi olan Abdulmüttalip'tir.

Hz. Ali (r.a.) kufe mescidin'de suikaste uğrayarak 661 yılında şehit edilmiştir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.