Hz. Ali, Türk İslam tarihi içerisinde diğer İslam önderlerinden farklı ve özel bir yere sahiptir

Hz. Ali, Türk İslam tarihi içerisinde diğer İslam önderlerinden farklı ve özel bir yere sahiptir
Hz. Ali, Türk İslam tarihi içerisinde diğer İslam önderlerinden farklı ve özel bir yere sahiptir. Onun kahramanlıkları dilden dile anlatılarak kimi zaman tarihî gerçekleri de aşarak destansı bir boyuta ulaşmıştır. Bunun nedeni sizce ne olabilir?

Soru : Hz. Ali, Türk İslam tarihi içerisinde diğer İslam önderlerinden farklı ve özel bir yere sahiptir. Onun kahramanlıkları dilden dile anlatılarak kimi zaman tarihî gerçekleri de aşarak destansı bir boyuta ulaşmıştır. Bunun nedeni sizce ne olabilir? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Hz. Ali (r.a.)'nin Türk İslam tarihinde diğer İslam önderlerinden farklı ve özel bir yere sahip olmasının nedeni, kahramanlıklarının destansı hikayelere dönüşmesi, Türk mitolojisi ve halk inançlarına uygun öğeler içermesi, İslam dünyasındaki önemi, adalet ve cesaret gibi evrensel değerleri temsil etmesi, soyundan gelenlerin İslam dünyasındaki liderliği ve etkisi gibi faktörlerle ilişkilendirilebilir. Bu nedenle Hz. Ali (r.a.), Türk toplumu tarafından özel bir saygı ve hayranlıkla anlatılır.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.