Hz. Hamza hangi savaşta şehit olmuştur

Hz. Hamza hangi savaşta şehit olmuştur
Hz. Peygamber’in amcası Hz. Hamza hangi savaşta şehit olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

569 veya 570 yılında Mekke’de doğdu. Annesi, Hz. Âmine’nin amcasının kızı olan Hâle bint Vüheyb’dir. Ebû Leheb’in câriyesi Süveybe’den süt emdikleri için Hz. Peygamber ile sütkardeşi, aynı zamanda çocukluk ve gençlik yıllarında arkadaş ve dost oldukları bilinen Hamza’nın bi‘setin 2 (612) veya 6. yılında (616) Müslüman olduğu nakledilmektedir.

Hz. Hamza (r.a.), Hicrete katıldı. Bedir Savaşı’nda yer aldı. Bedir’de, çarpışmalardan önce yapılan er dileme hadisesinde, karşısına çıkan müşriklerden Şeybe, Utbe ve Tuayma bin Adiyy’i öldürdü. Müslümanların Bedir Savaşı’nı kazanmasında büyük rolü olduğu rivayet edilir.

Uhud Savaşı, 625’te Medine yakınlarındaki Uhud Dağı’nda Müslümanlar ile Mekkeli müşrikler arasında yapıldı. Savaşın sebebi, Bedir Savaşı’nda hezimete uğrayan Mekkeli müşriklerin Müslümanlardan öç almak istemesidir. Meydana gelen savaşta Peygamber Efendimiz’in görevlendirdiği okçuların yerini terk etmesiyle birlikte iki ateş arasında kalan Müslümanlardan Hz. Hamza (r.a.) ile birlikte 70 sahabi şehit oldu. Peygamber Efendimiz ciddi şekilde yaralandı.

Rivayetlerde Hind binti Utbe, Uhud Savaşı’nda Hz. Hamza’yı Vahşî’ye sinsice öldürtmüş sonra da onun göğsünü yarıp ciğerini çıkarttırarak ısırmıştır.

Hz. Peygamber’in amcası Hz. Hamza (r.a.) Uhud savaşında şehit olmuştur

5
4
6
7
3
26
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.