Hz. Hatice’nin vahiy sürecinde Hz. Peygamber’e desteğini gösteren tutumunu kısaca açıklayınız

Hz. Hatice’nin vahiy sürecinde Hz. Peygamber’e desteğini gösteren tutumunu kısaca açıklayınız
Hz. Hatice’nin vahiy sürecinde Hz. Peygamber’e desteğini gösteren tutumunu kısaca açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Hatice (r.a.), Hz. Muhammed'in (s.a.v.) eşi ve ilk Müslümanlardan bir tanesidir. Hz. Muhammed'in (s.a.v.) güzel ahlakını, dürüstlüğünü en yakından bilen kimselerden biridir.

Hz. Muhammed'e (s.a.v.) ilk "Oku!" emri geldiğinde Hz. Muhammed (s.a.v.), korku içerisinde Hz. Hatice'nin (r.a.) yanına gelerek kendini örtmesini istemiştir. Bir müddet sonra durumu Hz. Hatice'ye anlatmış ve kendinden korktuğunu ifade etmiştir. Hz. Hatice (r.a.) ise Hz. Muhammed'i (s.a.v.) şu sözlerle teselli etmiştir;

“Öyle deme! Yemin ederim ki Allah hiçbir zaman seni utandırıp üzmez. Çünkü sen akrabanı gözetirsin, doğru konuşursun, işini görmekten aciz kimselerin elinden tutarsın, yoksulları kayırırsın, misafirleri ağırlarsın, haksızlığa uğrayan kimselere yardım edersin.”

Hz. Muhammed'e (s.a.v.) ilahi emri insanlara aktarması emrolunduğunda, Hz. Hatice (r.a.) eşini tereddütsüz olarak kabul etti ve onu destekledi.

2
71
5
3
2
1
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.