Hz. İbrahim (a.s.) kimdir, Onun hakkında neler biliyorsunuz

Hz. İbrahim (a.s.) kimdir, Onun hakkında neler biliyorsunuz
Hz. İbrahim (a.s.) kimdir, Onun hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hazreti İbrahim (a.s.) Kuran’da ismi en çok geçen peygamberlerden biridir. Hazreti İbrahim (a.s.) Allah’ın dostu anlamına gelen Halilullah kelimesi ile anılmaktadır. Hazreti İbrahim Kabe’yi de inşa eden peygamberdir.

Babil’in doğusu ve dicle ile fırat nehirlerinin arasında kalan bir bölgede Hazreti İbrahim (a.s.) dünyaya gelmiştir. Hazreti İbrahim (a.s.)’ın babasının adının Taruh olduğu bilinmektedir. İbrahim (a.s.)’ın görüntü olarak Muhammed (s.a.v.)’ e en fazla benzeyen insanoğlu olduğu nakledilmektedir. Allah’ın dostu sıfatına sahip olan Hz. İbrahim (a.s.)’ın bir diğer sıfatı ise Peygamberlerin Babası sıfatıdır. İki eşi olmuştu eşlerinden biri olan Hacer, oğulları Hazreti İsmaiil (a.s.)’ın annesidir. Diğer eşi ise Hazreti İshak (a.s.)’ın annesi olan Sare’dir. Oğlu olan Hazreti İsmail (a.s.)’in soyundan son peygamber olan Hazreti Muhammed (s.a.v.) gelmektedir. Diğer oğlu olan Hazreti İshak (a.s.)’ın soyundan İsrailoğulları peygamberleri gelir. İbrahim (a.s.) Müslüman ve hanif olarak adlandırılır.

2
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.