Hz. İsmail ile kurban ibadeti arasında nasıl bir ilişki vardır

Hz. İsmail ile kurban ibadeti arasında nasıl bir ilişki vardır
Hz. İsmail (a.s.) ile kurban ibadeti arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. İbrahim (a.s.) eğer bir çocuğu olursa onu kurban edeceğini söylemiştir. Oğlu İsmail doğup biraz büyüdüğü zaman adağını yerine getirmek  için onu kurban etmek ister. Hz. İsmail’in (r.a.) teslimiyeti sonrasında Allah tarafından Hz. İbrahim’e kurban etmesi için gökten bir koç gönderir. Kurban ibadetinin başlangıcı bu olaydır.

İsmail a.s., İbrahim a.s.’ın oğludur. Peygamber oğlu peygamberdir. Küçük yaşlardayken babası İbrahim a.s.’ın bir rüyası icabı Allah’ın emri olarak kurban edilmesi emredilmiştir. İbrahim a.s., bunu yerine getirmek için oğluna hissettirmeden hazırlıklar yapmıştır.

Kurban edeceği yere giderken, şeytanla karşılaşmış ve onu kovalamıştır. İsmail a.s., vaziyeti anlayınca babası İbrahim a.s.’a baba madem ki Allah emretti beni kurban et, sakın merhametine ve şeytana yenilme, demiştir. İsmail a.s.’ın hayatındaki bir vaka ahlaki olarak O’nun ne kadar teslimiyet sahibi olduğunu ve Allah için her şeyi göze aldığını göstermektedir.

Kaynak:Eğitim Sistem

441
212
195
223
184
186
184
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum