Hz. İsmail ve annesi Hacer’in Mekke’ye götürülme sebebini ve sonrasında yaşananlar

Hz. İsmail ve annesi Hacer’in Mekke’ye götürülme sebebini ve sonrasında yaşananlar
Hz. İsmail ve annesi Hacer’in Mekke’ye götürülme sebebini ve sonrasındayaşananların ayrıntılarıyla araştırınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hacer, Hz. İbrahim (a.s) ile evlendikten sonra, Allah'ın izniyle Hz. İsmail (a.s) oğulları dünyaya gelmiştir. Fakat yıllardır çocuk özlemi içerisinde bulunan  Sare, Hacer'i kıskanmaya ve çekememeye başlamıştır.

Hz. İbrahim (a.s)'e bir çocuk verememek kendisini çok üzmekte ve kıskandırmaktadır. Bundan dolayı Sare, Hacer'i uzaklaştırmanın durumuna bakmaya başlamıştır.

Sare, Hz. İbrahim'den Hacer ve çocuğunu başka bir yere götürmesini istemiştir. Hz.  İbrahim bir süre tereddüt etmiştir, fakat yüce Allah' da vahiy yoluyla izin verince Hacer ve oğlu İsmail'i alan Hz. İbrahim, eşi ve çocuğunu Mekke yakınlarına götürmek üzere yola çıkmıştır.

Kur'an'da bu durum şöyle anlatılmaktadır;

"Ey Rabbimiz! Ailemden bir kısmını, senin hürmetli Beyt`inin yanında, ekinsiz bir vadide yerleştirdim -namazlarını Beyt`inin huzurunda dosdoğru kılsınlar diye-. Ey Rabbimiz! Sen de insanlarda mümin olanların gönüllerini onlara meylettir ve onları meyvelerle rızıklandır ki, onlar da nimetlerinin kadrini bilip şükretsinler." (İbrahim Suresi, 14/37. ayet).

1008
455
526
231
210
175
641
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.