Hz. Muhammed dönemi kavram haritası

Hz. Muhammed dönemi kavram haritası
Hz. Muhammed (s.a.v) dönemi kavram haritasına yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

622 Hicret - Mekkeli müşriklerin Müslümanlara yaptığı baskılar sonucunda Hz. Muhammed ve Mekkeli Müslümanlar 622 yılında Medine’ye göç etmişleridir. Böylece Medine’de İslam Devleti’nin temelleri atılmıştır.

624 Bedir Savaşı Müslümanların Mekkeli müşriklere karşı ilk savaşıdır. Müslümanların zaferiyle sonuçlanmıştır.

625 Uhud Savaşı Mekkeli müşriklerle yapılan Uhud Savaşı’nda Hz. Hamza şehit düşmüştür.

627 Hendek Savaşı Mekkeli müşrikler bu savaşta uğradıkları başarısızlıktan sonra savunmaya; Medineli Müslümanlar ise saldırıya geçmiştir.

628 Hudeybiye Barışı Mekkeliler, Hudeybiye Antlaşması ile Müslümanların varlığını resmen tanımıştır.

629 Hayber’in Fethi Yahudilerin yaşadığı Hayber Kalesi fethedilerek Şam’a giden ticaret yolunun güvenliği sağlanmıştır.

629 Mute Seferi Müslümanlar ile Bizans arasındaki ilk savaştır. Hz. Muhammed bu savaşa katılmamıştır.

630 Mekke’nin Fethi - Hz. Muhammed, Mekkeli müşriklerin Hudeybiye Barışı’nı bozmaları üzerine bir ordu ile Mekke’ye sefer düzenlemiştir. Ciddi bir direnişle karşılaşılmadan Mekke fethedilmiştir.

630 Huneyn Seferi Huneyn’de toplanan putperest Arap kabilelerine karşı düzenlenen seferdir. Müslümanların zaferiyle sonuçlanmıştır.

630 Taif Seferi - Hz. Muhammed, Huneyn Seferi’nden sonra Taif şehrini kuşatmıştır. Fakat şehir fethedilememiştir. Taifliler, ertesi yıl kendi istkleriyle Müslüman olmuşlardır.

631 Tebük Seferi Hz. Muhammed’in son seferidir.

632 Veda Haccı ve Hz. Muhammed’in Vefatı Hz. Muhammed, 632 yılında hac ziyareti için Mekke’ye gelmiştir. Veda Haccı olarak bilinen bu ziyarette binlerce Müslümana hitaben Veda Hutbesi’ni okumuştur. Hz. Muhammed, 632 yılında Medine’de vefat etmiştir.

Kaynak:Eğitim Sistem

2
5
57
1
1
1
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.