Hz. Muhammed hangi kabiledendir

Hz. Muhammed hangi kabiledendir
Hz. Muhammed (s.a.v.) hangi kabiledendir, Peygamberimizin mensup olduğu kabile hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber Efendimiz, Kureyş Kabilesinin Hâşimoğulları kolundandır.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) soylu, şerefli ve tanınmış bir aileden gelmektedir. Onun soyu, Hz. İbrahim’in (a.s.) büyük oğlu Hz. İsmail’in (a.s.) çocuklarından Adnan’a kadar uzanmaktadır. Peygamberimizin (s.a.v.) babası, Abdülmuttalip’in oğlu Abdullah; annesi ise Vehb’in kızı Âmine’dir. Babası Abdullah, Kureyş kabilesinin Hâşimoğulları kolundan annesi Âmine ise yine aynı kabilenin Zühreoğulları kolundandır. Her ikisi de Mekkelidir.

Peygamber'imizin mensup olduğu kabilenin ismi Kureyş Kabilesidir. Fakat bu sorunun cevabı Haşim oğulları olmalıdır.Çünkü Kureyş Kabilesi kendi içinde Haşim oğulları ve Zühre oğulları olarak ikiye ayrılmıştır. Haşim oğulları içerisin de babası Hz.Abdullah ve dedesi Abdulmuttalib yer alırken Zühre oğullarında annesi Hz.Amine ve dedesi ve Vehb yer alıyordu. Peygamberimiz bunun için Kureyş Kabilesinin Haşim oğullarına mensuptur.

1721
1310
751
160
320
180
1311
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.