Hz. Muhammed in çocuklarının isimleri

Hz. Muhammed in çocuklarının isimleri
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) çocuklarının adlarını nedir, kısa olarak hayatları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Muhammedin Çocuklarının İsimleri ve kısa bilgi

1. Kasım: Hz. Muhammedin,3 erkek çocuklarından birincisidir. Bunun için, Hz. Muhammedin Ebu'l Kasım denildi. Nubuvvetden önce Mekke'de dünyaya geldi. Annesi, Hadicet-ul-Kubra'dır. 17 aylık iken vefat etti.

2. Zeyneb: Hz. Muhammedin, 4 Kızından birincisidir. Peygamberimiz 30 yaşında iken dünyaya geldi. Hicretin 8. yılında, 31 yaşında vefat etti. Oğlu Ali, Mekke'nin fethinde Hz. Muhammedin devesinin arkasında idi. Zeynebin kızı Umame'yi Hazreti-i Ali kendine nikah eyledi.

3. Rukuyye: Hz. Muhammedin 2. Kızıdır. Peygamberimiz 33 yaşında iken dünyaya geldi. Çok güzel idi. Ebu Leheb'in oğlu Utbe'ye nikah edildi. 22 yaşında iken, Bedr gazasından önce hastalandı. Hazreti Osman'a bedr gelmeyip zevcesine hizmet etmesi emrolundu. Bedr zaferinin müjdesi Medine'ye geldiği gün defn olundu.

4. Ümmu Gülsüm: Hz. Muhammedin, 3. Kızıdır. Ümmü Gülsüm de Hazreti-Osman'a nikahlandı. Hicretin dokuzunda vefat etti. Namazını Resulullah kıldırdı ve defin olunurken kabri yanında durup, mubarek gözlerinden yaş döktü.

5. Fatıma: Hz. Muhammedin ,4. ve son Kızı'dır. Hz.Alinin zevcesi ve Hz.Ömer'in kayın validesidir. Nikah yapılırken 15 yaşında idi. Hz. Ali 21 yaşında idi. Hicreten 13 yıl önce, Mekke'de doğdu, 24 yaşında vefat etti. Hassan, Hüseyin ve Muhsin adında 3 Oğlu ile Ümmü Gülsüm ve Zeyneb adında 2 Kızı oldu. Resulullahın soyu Fatıma'dan türedi. Zeyneb, Abdullah Bin Cafer Tayyar ile nikahlanıp, Ali ve Ümmü Gülsüm isimli çocukları oldu.

6. Abdullah: Hz. Muhammedin, Hz. Hatice'nin son çocuğudur. Nübüvvetden sonra doğup memede iken vefat etti. Tayyib ve Tahir'de denilir. Abdullah vefat edince As Bin Vail "Muhammed ebter oldu" yani soyu kesildi dedi. Allah’ın kevser suresi ile As kafirine cevap verdi.

7. İbrahim: Hz. Muhammedin, erkek çocuklarından 3. ve çocuklarının sonuncusudur. Heraklius'un Mısır valisi olan Mukavkis'in hediye gönderdiği Maruye'nin oğludur. Hicretin sekiz yılı tevellud edip, 1,5 yaşında iken vefat etti.

1052
617
1023
112
115
44
124
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.