Hz. Muhammed Müslüman toplumun eğitim seviyesini yükseltmek için neler yapmıştır

Hz. Muhammed Müslüman toplumun eğitim seviyesini yükseltmek için neler yapmıştır
Hz. Muhammed (s.a.v.), Müslüman toplumun eğitim seviyesini yükseltmek için neler yapmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz, içinde bulunduğu toplum cahiliye toplumu olarak bilinmektedir. Hayat tarzları, inanışları ve kültürleri çok cahil, bilgisiz ve görgüsüz bir toplumda iyiyi, doğruyu ve güzeli göstererek İslam’a davet etmiştir. Hazreti Muhammed (s.a.v.), Müslüman toplumun eğitim seviyesini yükseltmek için önemli hamleler yapmıştır.

Bu hamlelerden biri de savaşta esir düşen müşriklerin 10 Müslümana okuma-yazma öğretmesi sayesinde serbest kalacağı olmuştur. Ashabı Suffe’nin kurulması olmuştur. Mescidi Nebevi’de Kur’an-ı Kerim halkalarının oluşturulması olmuştur. Böylece bir Kur’an ve sünnet nesli yetişmesi gerçek olmuş ve İslam beldelerinin de sayısı giderek artmıştır.

Efendimiz eğitime önem verirdi. Bu nedenle Mescid-i Nebi’nin bitişiğinde “Suffe” denilen mekan inşa edilmiş ve burada kalan bazı sahâbîler, Kur’an ve yazı öğrenmekle meşgul olmuşlardır. Bedir Savaşında da Müslümanların eline esir düşen müşrik askerlerden okur-yazar olup da kurtuluş fidyesi verecek parası bulunmayanlar, on Müslüman çocuğuna yazı öğretmek suretiyle serbest bırakılmışlardır.

717
239
281
235
236
237
236
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum