Hz. Muhammed sizce genç sahabilerle iletişiminde nelere dikkat etmiştir

Hz. Muhammed sizce genç sahabilerle iletişiminde nelere dikkat etmiştir
Hz. Muhammed (s.a.v.) sizce genç sahabilerle iletişiminde nelere dikkat etmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Peygamber, çevresindeki insanlarla canlı bir iletişim içinde ol­muş, yanına gelene iyi davranmış, gelmeyenleri de ziyaret ederek mesajını ulaştırmaya gayret etmiştir. O’nun panayırları dolaşması ve Taif’e gidişi de iletişim amaçlı olmuştur. Ayrıca, misafirperverlik ve misafire ikramda bulunma, gelmeyene gitme, ilişkiyi kesmeme, hasta ziyaretinde bulunma, cenazelere katılma O’nun günlük işleri ve tavsiyeleri arasındadır.

Yahudilerden Hz. Peygamber’e hizmet eden bir çocuk vardı. Hastalanınca onun ziyaretine gitti. Baş ucuna oturdu ve bu esnada onun Müslüman olmasını arzuladığını bildirdi. Çocuk yanı başındaki babasına bakınca, babası da Hz. Peygamber’e uymasını istedi ve çocuk Müslüman oldu.

38
3
13
1
0
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.