Hz. Muhammed ve ailesi, israf ve gösterişten niçin kaçınmıştır

Hz. Muhammed ve ailesi, israf ve gösterişten niçin kaçınmıştır
Hz. Muhammed (s.a.v.) ve ailesi, israf ve gösterişten niçin kaçınmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü Peygamber bütün Müslümanlara örnektir. Ailesi de O’nun gibi örnek olmalıdır. İsraf dinimizin yasakladığı kötü bir iştir. Bu yüzden Peygamberimiz ve ailesi israftan uzak durmuş gösterişten kaçınmışlardır.

Hz. Muhammed (s.a.v.) ve ailesi gayet sade bir hayat sürerek israf ve gösterişten uzak durmuşlardır. İsraf, her şeyin gereksiz yere harcanması olduğu için Allah tarafından yasaklanmıştır. Yüce Allah (c.c.), “Yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz, çünkü Allah israf edenleri sevmez.” diye buyurarak her şeyde ölçülü olmamızı istemektedir. Bundan dolayı Peygamberimiz ve ailesi, mütevazı bir hayat yaşamak suretiyle bizlere örnek olmuşlardır. Örneğin Hz. Muhammed (s.a.v.), Hz. Hatice (r.a.) ile evlendikten sonra ticaret yaparak varlıklı bir hâle gelmiş olmasına rağmen, evde ihtiyaç duymadıkları eşyaları satın almazdı. Yeme ve içme konusunda da israftan sakınır ve gereğinden fazla yemek yenilmemesine gayret gösterirdi. Aynı şekilde Peygamberimiz, kızı Hz. Fatma’nın (r.a.) düğününü sade bir şekilde yaparak lüks ve israftan kaçınmıştır.

1000
223
525
44
44
55
222
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.