Hz. Muhammed’e (s.a.v.) ilk vahyin gelişini ve sonrasında Peygamberimiz’in (s.a.v.) ne yaptığını anlatınız

Hz. Muhammed’e (s.a.v.) ilk vahyin gelişini ve sonrasında Peygamberimiz’in (s.a.v.) ne yaptığını anlatınız
Hz. Muhammed’e (s.a.v.) ilk vahyin gelişini ve sonrasında Peygamberimiz’in (s.a.v.) ne yaptığı konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ödev cevabı kısaca,
Hz. Muhammed (s.a.v.), bu ilk vahiy karşısında büyük bir şaşkınlık ve korku yaşamıştır. Eve döndüğünde eşi Hz. Hatice'ye (r.a.) durumu anlatmış, ve Hz. Hatice, kocasını teskin ederek ve destekleyerek O'nu rahatlatmıştır.

Efendimiz, Hira mağaradındayken Cebrail yanına gelerek O’na “oku” dedi.
Peygamber Efendimiz: “Ben okuma bilmem!” karşılığını verdi. Bunun üzerine melek, Hazret-i Peygamber’i tâkati kesi­linceye kadar sıktı. Sonra yine:
– Oku!” dedi. Fahr-i Âlem Efendimiz yine:
– Ben okuma bilmem!” cevâbını verdi. Cebrâîl (a.s.) ikinci kez O’nu tâkati kesilinceye kadar sıktı. Sonra tekrar:
– Oku!” dedi. Hazret-i Peygamber yine:
– Ben okuma bilmem! (Ne okuyayım?)” dedi. Cebrâîl (a.s.) Varlık Nûru’nu üçüncü defâ da sıkıp bıraktı. Ardından vahy-i ilâhîyi kendisine şöyle bildirdi:
“Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı bir aleka’dan yarattı. Oku, Rabbin nihâyetsiz kerem sâhibidir. O, kalemle yazmayı öğretti. İnsana bilmediği şeyleri öğretti.” (el-Alak, 1-5)

Peygamberimiz., ilk vahyin gelişinde Hira Mağarası’nda bulunuyordu. Nur Dağı’nda yer alan mağarada birkaç gündür kendiyle baş başa kalmak amacıyla vakit geçiriyordu. Pak zevcesi de Ona yemek ve su götürüyordu. Bir gece vakti Cebrail a.s. vahiy getirdi.

Peygamberimiz., şaşırdı ve korktu. Cebrail a.s., ilk vahiyleri tekrarlamaya başlayınca, Peygamberimiz, ben okuma bilmem dedi. Ardından Cebrail a.s., ısrar etti, Peygamber a.s., vahiyleri tekrarladı. Cebrail a.s., gidince, Peygamber a.s., eve doğru koşmaya başladı. Eve vardığında pak olan zevcesinden kendisini örtmesini istedi. Bu titreme halinden endişe duyan hanımı Onu teskin etmeye çalıştı.

3498
1895
4249
818
823
837
4038
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum