Hz. Muhammed’e peygamberlik nerede, kaç yaşında verilmiştir

Hz. Muhammed’e peygamberlik nerede, kaç yaşında verilmiştir
Hz. Muhammed’e (s.a.v.) peygamberlik nerede, kaç yaşında ve ne zaman verilmiştir, Hz. Muhammed (s.a.v.) hangi yılda peygamber olmuştur, Onun peygamberlikhayatının kaç yılı Mekke’de, kaç yılı Medine’de geçmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz 610 senesinde Ramazan ayının 17. günü Hira Mağrası‘nda peygamber olmuştur. Hz. Muhammed peygamberlik hayatının 23 yılının 13 yılını Mekke‘de, 10 yılını da Medine’ de geçirmiştir. 610 ve 622 yılları arasındaki döneme Mekke dönemi, 622 ve 632 yıllarındaki döneme de Medine dönemi denmektedir.

Hz. Muhammed ( s.a.v ) hicri takvime göre 20 Nisan 571 (12 Rebiülevvel) Pazartesi günü Mekke'de dünyaya gelmiştir. Hz. Muhammed’e peygamberlik 610 tarihinde, 40 yaşındayken Hira Mağarasında gelmiştir. Peygamberimiz (s.a.v),

Ramazan ayında Hira Mağarasında tefekkür halinde iken Cebrail (a.s) gelmiş ve Alak Suresinin ilk beş ayetini Efendimiz okumasını söylemiştir.

İlk gelen ayetler;

﴾1﴿ Yaratan rabbinin adıyla oku!
﴾2﴿ O, insanı alaktan (asılıp tutunan zigottan) yaratmıştır.
﴾3-5﴿ Oku! Kalemle (yazmayı) öğreten, (böylece) insana bilmediğini bildiren rabbin sonsuz kerem sahibidir.

1640
576
2034
172
131
191
1433
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum