Hz. Muhammed’e (s.a.v.), ilk vahiy nerede ve ne zaman gelmiştir

Hz. Muhammed’e (s.a.v.), ilk vahiy nerede ve ne zaman gelmiştir
Hz. Muhammed’e (s.a.v.), ilk vahiy nerede ve ne zaman gelmiştir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hz. Muhammed’e (s.a.v.), ilk vahiy nerede ve ne zaman gelmiştir?

Ödev cevabı kısaca : Peygamberimize gelen ilk vahiy "ikra (oku)" emriyle başladı. İlk vahiy Milâdi 610 yılının Ramazan ayında bir pazartesi gecesi Hira dağında gelmiştir.

İlk vahiy tarihi, İslam geleneğine göre 610 yılıdır. Hz. Muhammed (s.a.v.) o dönemde, Hira Mağarası'nda sık sık ibadet amacıyla zaman geçirirdi. Bu mağara, Mekke şehrine yaklaşık olarak 3 mil uzaklıktaydı. 610 yılında, Hz. Muhammed (s.a.v.) Hira Mağarası'nda bulunduğu bir an, Cebrail (Cibril) adlı melek tarafından ilk vahiy geldi. İlk vahiy, Kur'an'ın ilk ayetlerini içeriyordu ve peygamberlik görevinin başlangıcını simgeliyordu.

73
0
63
0
0
0
224
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.