Hz. Muhammed’e (s.a.v.) inanmak ve tasdik etmek

Hz. Muhammed’e (s.a.v.) inanmak ve tasdik etmek
Hz. Muhammed’e (s.a.v.) inanmak ve tasdik etmek konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Müslümanın peygamberimize karşı ahlaki sorumluluklarının başında Yüce Allah’ın kulları arasından seçtiği ve görevlendirdiği peygamberlere ve özellikle Hz. Muhammed’e (s.a.v.) iman etmek gelir. Bu iman, peygamberin Allah’tan (c.c.) getirdiği her şeyi kabul etmek ve gönülden benimsemek anlamına gelir.

Yüce Allah: “Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin…” (Nisâ suresi, 136. ayet.) buyurarak Hz. Muhammed’e (s.a.v.) iman etmemizi istemiş, Peygamber Efendimiz de “Bana iman etmeyen Allah’a da iman etmemiştir...” buyurarak kendisine imanın aynı zamanda Allah’a (c.c.) iman anlamına geldiğini bildirmiştir. Kur’an-ı Kerim’de; “Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygamber’e itaat edin. Amellerinizi boşa çıkarmayın.” (Muhammed suresi, 33. ayet.) buyrularak imanla birlikte peygambere itaat edilmesi gerektiği de vurgulanmıştır.

22
70
42
5
9
7
44
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.