Hz. Muhammed’i insanlardan ayıran en önemli özellik nedir

Hz. Muhammed’i insanlardan ayıran en önemli özellik nedir
Hz. Muhammed’i (s.a.v.) insanlardan ayıran en önemli özellik nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber Efendimizi diğer insanlardan ayıran en önemli özelliği güvenilir olmasıdır. Peygamberimizin çocukluğu, gençliği, orta yaş dönemi bütünüyle Mekke’de geçmiştir. Abdulmuttalip’in bu yetim torununu Mekke’de bulunan herkes tanır, nasıl biri olduğunu çok iyi bilirlerdi. Orada yaşayan hemen herkesin bir lakabı vardı. Peygamberimize de bir lakap vermişlerdi: “el-Emîn” Bu kelime “İnsana güven veren, güvenilir kişi” demektir. Peygamberimiz bu lakabı fazlasıyla hak ediyordu. Çünkü ne peygamberlikle görevlendirilmeden önce ne de sonra bir kez olsun yalan söylememiş, güvenilir olmasıyla ün salmıştı.

Hz. Muhammed (s.a.v)’i sahip  olduğu özellikler bakımından diğer insanlardan ayıran en önemli özellik, ona vahyin gelmiş olmasıdır.  Hz.  Peygamber(s.a.v)’in doğaüstü bir gücünün olmadığı En’am suresi, 50. ayette şöyle vurgulanmıştır:  “De ki: Ben size, ‘Allah’ın hazineleri benim yanımdadır.’ demiyorum. ‘Ben gaybı da bilmem.’ Size ‘Ben bir meleğim.’ de demiyorum. ‘Ben sadece, bana gönderilen vahye uyuyorum.’...”  Onun bu özelliklerinin dile getirilmesi, Hz. peygamberin (s.a.v) ilahlaştırılmaması içindir. Çünkü bazı toplumlar, geçmişte peygamberleri ilahlaştırma eğilimi içine girmişlerdir.

228
44
700
24
24
230
537
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
11 Yorum