Hz. Muhammed’i niçin örnek almalıyız

Hz. Muhammed’i niçin örnek almalıyız
Hz. Muhammed’i niçin örnek almalıyız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hazreti Muhammed (s.a.v.), Allah’ın kulu ve resulüdür. Allah’ın vahyini insanlara tebliğ etmiştir. Müjdeleyici, uyarıcı ve bildirici olarak peygamberlik yapmıştır. Her peygamber gibi toplumu adaletle düzeltmek için gelmiştir. Cahiliye ile mücadele etmiştir.

Hazreti Muhammed (a.s.), Allah’ın beyanına göre numune-i imtisaldir. En güzel örnek ve yaşayan Kuran olarak Müslümanların önderi ve lideridir. Bu nedenle Peygamber (a.s.)’ın İslam’ın peygamberi ve son peygamber olarak rehber edinilmesi ve örnek alınması gerekir. O’nu örnek almak kurtulmaktır. Peygamber (a.s.)’a ittiba etmek Allah’ın emridir. Allah’a itaat etmekten sonra peygambere ittiba etmek gelmektedir. Peygamber (a.s.), ümmetinin başının tacıdır.

Hz. Muhammed (s.a.v.) hayatını Kur'an'a göre yaşamıştır. Bundan dolayı yaşamı tamamen doğrulukla, dürüstlükle geçmiştir. Hz. Allah (c.c) bizlere Kur'an'da Peygamberimizin hayatını örnek göstermiştir. Çünkü Peygamberimiz hayatını ibadet ile geçirmiş, dürüstlüğünden ödün vermemiş, hoşgörülü olmuştur. İnsanlara her zaman değer vermiştir. Çocukları sevmiştir. Eşlerine karşı çok iyi davranmıştır. Hayatı tamamen İslam dinine uygun geçmiştir. Bundan dolayı bizlerde Hz. Muhammed'in hayatını örnek almalıyız.

Enes ibni Mâlik -radıyallahu anh- şöyle dedi:

Peygamber Efendimizin nâfile ibadetlerini öğrenmek üzere, sahâbeden üç kişilik bir grup, Peygamber hanımlarının evlerine geldiler. Kendilerine Efendimizin ibadetleri bildirilince, onlar bunu azımsadılar ve

- Allah’ın Resûlü nerede biz neredeyiz? Onun geçmişteki ve gelecekteki günahları bağışlanmıştır, dediler. İçlerinden biri:

- Ben ömrümün sonuna kadar, bütün gece uyumaksızın namaz kılacağım, dedi. Bir diğeri:

- Ben de hayatım boyunca gündüzleri oruç tutacağım ve oruçsuz gün geçirmeyeceğim, dedi. Üçüncü sahâbî de:

- Ben de sağ olduğum sürece kadınlardan uzak kalacak, asla evlenmeyeceğim, diye söz verdi. Bir müddet sonra Peygamberimiz onların yanına geldi ve kendilerine şunları söyledi:

- “Şöyle şöyle diyen sizler misiniz? Sizi uyarıyorum! Allah’a yemin ederim ki, ben sizin Allah’tan en çok korkanınız ve O’na en saygılı olanınızım. Fakat ben bazan oruç tutuyor, bazan tutmuyorum. Gece hem namaz kılıyor, hem de uyuyorum. Kadınlarla da evleniyorum. Benim sünnetimden yüz çeviren kimse benden değildir.” (Buhârî, Nikâh 1; Müslim, Nikâh 5. Ayrıca bk. Nesâî, Nikâh 4)

520
613
553
53
201
55
265
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.