Hz. Muhammed’in âlemlere rahmet olarak gönderilmesinin anlamı

Hz. Muhammed’in  âlemlere rahmet olarak gönderilmesinin anlamı
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) âlemlere rahmet olarak gönderilmesinin anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Rahmet; bütün varlıkların iyiliğini arzu edip onlara her türlü yardımda bulunmaktır. Hz. Muhammed, getirdiği mesajla insanlığa rahmet olmuştur. Kendisine inananların kötülük ve tehlikelerden korunmalarını sağlamıştır. Güçlülerin zayıfları ezdiği, kadınların hor ve hakir görüldüğü, haksızlıkların arttığı, kan davalarının ardı arkasının kesilmediği bir dünyada, Hz. Muhammed’in peygamber olarak görevlendirilmesi insanlık için bir kurtuluş olmuştur.

Hz. Muhammed bir rahmet peygamberidir. Onun bu özelliği Enbiyâ suresinin 107. ayetinde şöyle ifade edilmiştir: “(Resulüm!) Biz seni âlemlere ancak rahmet olarak gönderdik.” Onun getirdiği mesaj, insanları içine düştükleri manevi sıkıntılardan kurtarmış ve geleceğe daha umutla bakmalarını sağlamıştır. Allah’a olan inançları sayesinde onların iç huzurları ve öz güvenleri artmıştır. Hz. Peygamber, içinde yaşadığı toplumun sıkıntılarıyla ilgilenmiştir. Açları doyurmuş, yetim, öksüz ve kimsesizleri korumuştur.

2224
2068
716
323
290
331
467
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum