Hz. Muhammed’in gençliğindeki erdemli davranışları sizin için ne anlam ifade ediyor

Hz. Muhammed’in gençliğindeki erdemli davranışları sizin için ne anlam ifade ediyor
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) gençliğindeki erdemli davranışları sizin için ne anlam ifade ediyor, bir genç olarak onu nasıl örnek alabilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v), peygamber olduktan sonra İslam dinini yayarken cahiliye döneminde oldukça zorlanmıştır. Öyle ki Hz. Muhammed, cahillikten gözleri körelmiş, pislikten gözleri dönmüş bir toplumda temiz kalıp doğru yoldan ayrılmamıştır ve peygamber efendimiz erdemli davranışlarıyla tüm insanlığa örnek olmuştur.

Hz. Muhammed’in (s.a.v) erdemli davranışları;

Hz. Muhammed (s.a.v) aile büyüklerini sever ve sayardı: Hz. Muhammed (s.a.v), İslam dininin de emrettiği gibi aile büyükleri başta olmak üzere bütün büyüklerine saygıyla ve sevgiyle davranırdı. Büyüklerinin sözünden çıkmaz ve onlara asla saygısızlık yapmazdı.

Hz. Muhammed (s.a.v) kötü davranışlardan kaçınırdı: Her davranışıyla tüm insanlara örnek bir insan olan Hz. Muhammed, dinin yasakladığı ve yanlış olan tüm kötü davranışlardan kaçınır ve kendini sakınırdı. O, tüm insanlık için davranışları ve hatta konuşması ile insanlara örnek olmuştur.

Hz. Muhammed (s.a.v) haksızlıklara kimsenin kalbini kırmadan karşı çıkardı: Hz. Muhammed (s.a.v); yetime ve öksüze daha fazla sahip çıkmakla birlikte tüm insanların hakkını savunur ve adaletli davranarak haklı olanın hep yanında olurdu. Haksızlık yapan kişinin de asla kalbini kırmazdı ve onu hoşgörülü ve tatlı bir dille uyarırdı.

1- Daima düşünceliydi.
2- Susması konuşmasından uzun sürerdi
3- Lüzumsuz yere konuşmazdı
4- Kimseyle çekişmezdi
5- Boş şeylerle uğraşmazdı
6- Umanı umutsuzluğa düşürmezdi
7- Konuştuğunda ne fazla ne eksik söz kullanırdı
8- Dünya işleri için kızmazdı
10- Kendi şahsı için asla öfkelenmez ve öç almazdı
11- Kötü söz söylemezdi
12- Affediciliği tabii idi, intikam almazdı
13- Düşmanlarını affetmekle kalmaz, onlara şeref ve değer verirdi
14- Hoşlanmadığı bir şey hakkında susardı
15- Hiç kimseyi ne yüzüne karşı ne de arkasından kınamaz, ayıplamazdı
16- Kimsenin kusurunu araştırmazdı
17- Kimseye hakkında hayırlı olmayan söz söylemezdi
18- Yanında en son konuşan kişiyi ilk önce konuşan gibi dikkatle dinlerdi
19- Her zaman ağırbaşlıydı
20- Konuşurken çevresindekileri kuşatırdı

135
25
23
3
2
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.