Hz. Muhammed’in insanlığa rahmet olması ne demektir

Hz. Muhammed’in insanlığa rahmet olması ne demektir
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) insanlığa rahmet olması ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Efendimiz herkese örnek bir kişiliğe, bir ahlaka sahipti. Efendimiz gerek kadınlara, çocuklara verdiği değerle, gerek ticaret ahlakına sahip olmasıyla, gerek güvenilirliğiyle herkese örnekti. eğer insanlık O’nu örnek alacak olursa Allah’ın rızasına uygun bir yaşam sürülmüş olunur. bu yüzden de Efendimiz insanlık için bir rahmet vesilesi olmuş olur.

Hazreti Muhammed (s.a.v.) hakkında Kuranı Kerim’de mealen biz seni alemlere rahmet olarak gönderdik, ayeti bulunmaktadır. Rahmet, merhamet demektir. Bağışlayıcı olmak ve acıma duygusu taşımak demektir. Peygamber (a.s.)’ın İslam dininin peygamberi olması da Allah’ın rahmet sıfatını celbetmektedir.

Hazreti Muhammed’in (s.a.v.) insanlığa rahmet olarak gönderilmiştir. Çünkü İslam dini kurtuluşun tek adresidir. İslam dininde peygambere iman olmazsa olmazdır. Bu iki bağlayıcı unsur sayesinde Allah’ın kullarına rahmet etmesi söz konusu olmaktadır. Bu da peygamber olarak rehber kabul edilen Peygamber (a.s.)’ın alemlere rahmet olarak gönderildiğini ortaya koymaktadır. Hazreti Muhammed (s.a.v.), bütün insanlar için rahmettir. Ona ittiba eden kurtulur.

Kur’an-ı Kerim'in Enbiya Suresi 107. ayetinde Hz. Muhammed’in (sav) alemlere rahmet olarak gönderildiğini belirtilir.

Bu ifadeyi açacak olursak şunları sayabiliriz:  
Hz. Muhammed (sav) o dönemde insanlığın hayat bulmasına sebep olmuştur ve hala da olmaktadır. Onun dini ile insanlığın büyük bir kısmı putlara tapmaktan ve cahil adetlerden kurtulmuştur.  
Hz. Muhammed çok merhametli, çok şefkatli biriydi. İslam’a girmeyi reddedenler için bile lanet etmez, onlara dua eder, onlar için Allah’tan hidayet talebinde bulunurdu.  
Hz. Muhammed merhametiyle onu öldürme girişiminde bulunan bir bedeviyi bile affetmiştir.
Onun rahmet peygamberi oluşundan hayvanlar bile nasibini almıştır. Hayvanlara iyi davrananların Allah’ın rızasını kazanacağını müjdelemiştir.   
Tüm bu maddeler bize Hz. Muhammed Peygamberimizin (sav) insanlığa rahmet olduğunu gösterir.

3367
2222
2303
803
764
739
3259
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum