Hz. Muhammed’in İslam’ı tebliğine müşrikler nasıl tepki göstermişlerdir

Hz. Muhammed’in  İslam’ı tebliğine müşrikler nasıl tepki göstermişlerdir
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) İslam’ı tebliğine müşrikler nasıl tepki göstermişlerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimiz kırk yaşındayken vahiy gelmeye başlamıştır. Mekke’de gelen vahiyler, Peygamberimizın İslam’ı tebliğ etmeye başlamasıyla devam etmiştir. Mekkeli müşrikler, Peygamberimizın delirdiği iftirasını atarak O’nu hor ve hakir görme ve gösterme mücadelesine girmiş ve eziyetler etmişlerdir.

Peygamberimiz, ailesine hakaretler edilmiş ve iftiralar atılmıştır. Peygamberimiz bu davadan vazgeçmesi için Mekke’nin zenginlikleri ve en güzel kadınları da sunulmuştur ama Peygamberimiz, bir elime güneşi bir elime ayı verseniz de vazgeçmem, demiştir. Ashabına da eziyetler edilince Peygamberimiz, mücadele yönteminde hicret etmeyi uygun görmüştür.

4308
2793
4107
665
1263
256
1803
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
5 Yorum