Hz. Muhammed’in Mekke ve Medine yılları kısaca

Hz. Muhammed’in Mekke ve Medine yılları kısaca
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Mekke ve Medine yılları hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamber (a.s.), Mekke’de dünyaya gelerek peygamberliğin ilk yıllarını burada geçirmiş ve devamında hicret etmek durumunda kaldığı için Medine’ye hicret etmiştir. Toplamda yirmi üç senelik bir peygamberlik dönemi bulunmaktadır. Yirmi üç senenin on yılı Mekke’de on üç yılı Medine’de geçmiştir.

Mekke dönemi, İslam’ın anlaşılması için geçen süreyi ihtiva etmektedir. Bu nedenle daha çok iman ile ilgili olan ayetlerin indiği bilinmektedir. Putları reddeden, Allah’ın tek ilah olduğunu ortaya koyan ayetler nazil olmuştur. Medine dönemi ise bir yayılma dönemi olmuştur. Bedir, Uhud, Hendek gibi en önemli savaşların kurucu olayların gerçekleştiği bir dönem olmuştur. En çok ibadetle ilgili ayetler nazil olmuştur.

3299
3053
3428
345
342
568
2232
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
15 Yorum