Hz. Muhammed'in (s.a.v.) ailesinde büyüyüp yetişen çocukların, Peygamberimiz (s.a.v.) hakkındaki sözlerine örnekler

Hz. Muhammed'in (s.a.v.) ailesinde büyüyüp yetişen çocukların, Peygamberimiz (s.a.v.) hakkındaki sözlerine örnekler
Hz. Muhammed'in (s.a.v.) ailesinde büyüyüp yetişen çocukların, Peygamberimiz (s.a.v.)hakkındaki sözlerine örnekler bulup defterinize not ediniz. konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hz. Muhammed'in (s.a.v.) ailesinde büyüyüp yetişen çocukların, Peygamberimiz (s.a.v.) hakkındaki sözlerine örnekler bulup defterinize not ediniz.

Ödev cevabı kısaca : Hz. Muhammed'in (s.a.v.) ailesinde büyüyen çocuklar, O'nun şahsiyetine dair pek çok övgü dolu söz sarf etmişlerdir. Bu çocuklar arasında en bilinenler Hz. Fatima (r.a.) ve Hz. Ali (r.a.)'dir. İşte onların Peygamberimiz (s.a.v.) hakkındaki sözlerinden bazıları:

  • Hz. Fatima (r.a.): Hz. Fatima, babası Hz. Muhammed (s.a.v.) için şöyle demiştir: "Babamın kokusu mis gibi bir rüzgar gibidir. Odaya girdiğinde, etrafına nezaket ve huzur saçar."
  • Hz. Ali (r.a.): Hz. Ali, Peygamberimiz (s.a.v.) için şu sözleri söylemiştir: "Hz. Muhammed (s.a.v.)'in yüzü, dolunayın parıltısına benzerdi. O, en güzel ve mükemmel yaratılmış insandı."
  • Hz. Hasan (r.a.): "Peygamberimiz (s.a.v.)'in yanında oturduğumuzda, sanki başımızın üzerinde bir bulut varmış gibi hissederdik. O kadar mütevazı ve şefkatli bir insandı ki, onunla beraberken kendimizi çok huzurlu hissederdik."
  • Hz. Hüseyin (r.a.): "Peygamberimiz (s.a.v.)'i hiç öfkeli görmedim. Her zaman güler yüzlü ve hoşgörülü olurdu. Bize çok iyi davranır, bizi sever ve gözetirdi."
  • Hz. Zeyneb bint-i Ali (r.a.): "Peygamberimiz (s.a.v.)'in evini ziyaret etmek, cennete gitmeye benzerdi. O kadar huzurlu ve mutluluk dolu bir yerdi ki, oradan ayrılırken gitmek istemezdik."
  • Hz. Ümmü Habibe (r.a.): "Peygamberimiz (s.a.v.)'in huzurundayken, sanki dünyayı unutmuş gibi olurdum. O kadar etkileyici bir kişiliği vardı ki, onun yanındayken başka hiçbir şeye dikkat etmezdim."

Bu örnekler, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) çocukları tarafından O'na duyulan derin sevgi, saygı ve hayranlığın bir ifadesidir.

148
320
55
10
10
7
307
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum