Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Hz. Hatice (r.a.) ile evliliği nasıl gerçekleşmiştir

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Hz. Hatice (r.a.) ile evliliği nasıl gerçekleşmiştir
Hz. Muhammed’in (s.a.v.) Hz. Hatice (r.a.) ile evliliği nasıl gerçekleşmiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hazreti Hatice, Peygamber Efendimizin ticaretle uğraştığı zamanlarda ticaretle uğraşıyordu. Hz. Hatice Peygamber Efendimizi çocukluğundan beri tanıyordu ama Şam'a göndermesiyle daha da yakından tanımış oldu. Evlenmek istediğini belirtti, ve teklifi iletmesi için arkadaşından rica etti. (Münye kızı Nefise). Peygamber efendimiz gelen teklifi amcasına iletti ve amcası da teklifi tahkik etti. Hz. Hatice'nin böyle bir evliliği istediğini kendisinden öğrendi.

Tahkik: Araştırma, soruşturma demek.

Hz. Hatice Validemiz, miladi 556 yılında Mekke'de dünyaya gelmiştir. Babasının adı Huveylid, annesinin adı Fâtıma’dır. O islamı kabul etmeden önce "Tahire" yani temiz, pak olarak anılırdı. Babası Kureyşin ileri gelenlerinden büyük bir tüccardı. Bu yüzden Hz. Hatice validemizde ticaretle uğraşmıştır.

Cahiliye döneminde 2 evlilik yapmış. Eşleri vefat ettikten sonra teklifleri geri çevirmiş. Onun aradığı temiz ahlaklı biri idi. Hz. Muhammed ile antlaşma yapan Hz. Hatice validemiz kölesi Meysere'yi Şam'a gönderdi.

Hz. Hatice validemiz evlilik teklifini yaptıktan sonra Peygamber efendimiz amcaları ile istişare yaptıktan sonra teklifi kabul etti. Yirmi dişi deve mihri ile nihakları kıyılmıştı. Hz. Hatice validemiz 40 yaşlarında iken Peygamber efendimiz 25 yaşında idi. Hz. Hatice validemiz tüm servetini Eşi Hz. Muhammed'e vermiştir.

Hz Hatice (r.a.) evliliklerinden 6 çocuğu oldu. Bir çocuğu Maria'dandı. Hz Hatice validemizin çocukları: Zeynep, Rukiyye, Ümmü Gülsüm, Fatıma, Kasım ve Abdullah’dır.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazıları da okudular

1. Hz. Hasan (r.a.) ve Hz. Hüseyin (r.a.) hakkında bilgi yazımızı okumak için tıklayınız
2. Hz. Muhammed’in (s.a.v.) ailesine karşı gösterdiği örnek davranışlar nelerdir yazımızı okumak için tıklayınız
3. Kevser ne demektir yazımızı okumak için tıklayınız

5601
3503
3577
1322
1592
1309
5702
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
14 Yorum